Tamahagane – San Grönsakshacka 18 cm

Tamahagane – San Grönsakshacka 18 cm

Tamahagane San Grönsakshacka är en kniv i serien San från Tamahagane. Grönsakskniven är en effektiv kniv med nästintill rektangulärt blad. Det tillåter dig att skära hela vägen genom råvaran utan att skjuta eller dra kniven. Knivmodellen ger perfekt kontroll över ditt snitt, vilket behövs exempelvis vid intensivt hackande eller när du vill undvika att skära in i roten på en lök eller rotfrukt.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
– Grönsakshacka i tre lager stål
– Längd: 18 cm.
– Effektiv, för intensivt hackande.
– Kärna i mycket hårt VG5-stål
– Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
– Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.

Läs mer om Tamahagane – San Grönsakshacka 18 cm

Tamahagane – San Grönsakshacka 18 cm

Grönsaksknivar

Hitta Tamahagane – San Grönsakshacka 18 cm även hos:


Rulla till toppen