Tamahagane – San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Tamahagane – San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Tamahagane San Santokukniv Olivslipad är en kniv i serien San från Tamahagane. Översatt till svenska betyder santoku ”tre uppgifter” . De uppgifter kniven är bäst lämpad för är nämligen; att skära, tärna och hacka. Denna japanska knivmodell, Santoku, har många likheter med en klassisk kockkniv, men den har ett något kortare knivblad och har en rundad spets. Den här modellen är olivslipad, med små fördjupningar i knivbladet. Detta motverkar att råvaran fastnar i kniven när du skär.

Likt alla knivar från Tamahagane håller den en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.

San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.

Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.

Översikt
– Santokukniv i tre lager stål
– Längd: 17,5 cm.
– Olivslipad.
– Perfekt för att skära, tärna och hacka.
– Kärna i mycket hårt VG5-stål
– Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
– Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.

Läs mer om Tamahagane – San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Tamahagane – San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm

Japanska knivar

Hitta Tamahagane – San Santokukniv Olivslipad 17,5 cm även hos:


Rulla till toppen