Yaxell – Ketu Trancherkniv 23 cm

Yaxell – Ketu Trancherkniv 23 cm

Ketu Trancherkniv 23 cm från Yaxell påminner om en traditionell kockkniv i modellen men skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Formen underlättar när du trancherar, det vill säga skär upp kött eller fisk i tunna skivor. Kniven går även utmärkt att använda till rå fisk så som sushi och sashimi.

I Ketu serien har alla knivar blad som består av 3 lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Tack vare den uppbyggnaden får bladet en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Knivbladet är vackert hamrat och endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.

Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.

Läs mer om Yaxell – Ketu Trancherkniv 23 cm

Yaxell – Ketu Trancherkniv 23 cm

Knivar

Hitta Yaxell – Ketu Trancherkniv 23 cm även hos:






Rulla till toppen