Victorinox – Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul

Victorinox – Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul

Urbeningskniv från Victorinox med ett vinklat blad i rostfritt stål i Hankotsu-stil på 15 cm samt ett läckert gult handtag i Fibrox.

Denna urbeningskniv från Victorinox är deras alldeles egna version av den japanska Hankotsu-kniven, med ett lite vinklat smalt blad som enkelt skär igenom skinn, kött och senor. Hankotsu-kniven är Japans svar på den europeiska urbeningskniven, och är speciellt framtagen för att göra urbeningsarbetet så lätt som möjligt. Det långa och flexibla bladet på 15 cm skär enkelt in i köttet med ett snitt och tar sig sedan runt ben och senor med enkelhet, och gör arbetet till en dans på rosor. Urbeningsknivens blad är tillverkat i rostfritt stål av allra högsta kvalité, och kniven har även utrustats med ett gult skaft i Fibrox som är ett hållbart material, designat för att tåla mycket. Skaftet har en matt, glidsäker yta samt ett inbyggt fingerskydd för både säker och komfortabel användning. En perfekt kniv för den som köper hem stora bitar kött direkt från slakteriet, eller för slaktaren själv som behöver ett kvalitativt verktyg att dela upp köttbitar med. Handdisk rekommenderas.

År 1884 slog Karl Elsener upp dörrarna till sin bestickverkstad i den lilla orten Ibach i centrala Schweiz. Han hade som mål att bekämpa fattigdom och arbetslöshet i, på den tiden, ett av Europas fattigaste länder genom att skapa arbete och på så sätt minska emigrationen västerut. År 1897 uppfann han den numera ikoniska Schweiziska Armékniven som skapade grunden till ett blomstrande företag som satte både Schweiz och Ibach på kartan. Idag är Victorinox ett globalt bolag som fortfarande har sin legendariska armékniv som kärnprodukt, och numera även är kända för sin tillverkning av hållbara knivar och hushållsredskap av allra högsta kvalitet. Schweiziskt hantverk när den är som bäst.

Victorinox Fibrox Hankotsu Urbeningskniv Gul har ett 15 cm långt blad.

Kombinera gärna denna Victorinox kniv med andra knivar i samma serie fast olika färger för en snygg färgkombination.

Läs mer om Victorinox – Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul

Victorinox – Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul

Filéknivar

Hitta Victorinox – Fibrox Hankotsu Urbeningskniv 15 cm Gul även hos:


Rulla till toppen